Mottó

Más ismerni az utat, és más járni rajta – mondta Morpheus... De ne csüggedj! Az idő nekünk dolgozik és az univerzum velünk, "ufókkal" van: Avatárokkal, B-kkel, kulturális kreatívokkal, Neókkal, szivárványharcosokkal ... és az angyalokkal :-)!

2018. március 14., szerda

7. fejezet – A dimenziókapun túl (részlet)

2023. június 17. szombat este

...Mindenfelé kis tavacskák, medencék, csobogók, virágos és veteményeskertek és ezerféle szobor vagy egyéb alkotás díszítette a völgyet, gyönyörködtette a szemet. És az épületek között rengeteg hatalmas fa, mintha csak egyetlen egyet sem akartak volna kivágni, és inkább a házak helyét igazították a növényzethez. Sajnos a modern világban ez gyakran fordítva történik.


   – Lélegzetelállító! ­
   – Tényleg szép ez a völgy – értett egyet Aaron. – És érdekes. Az egész nagyon tiszta és rendezett, de összességében mégis olyan rendezetlen.
   – Igen. Sehol a megszokott utcasorok, az egyen sátortetők, egyforma homlokzatok. De határozottan magasan fejlett káosz, akárcsak a természetben – bólogatott Annie. – És hiányoznak a rideg, kockaépítmények is, minden csupa lekerekített, lágy kontúr.
   – Ja. De valami más is hiányzik a szememnek, csak nem tudok rájönni, hogy mi az – törte a fejét Aaron. Visszaidézte magában a szokásos vidéki tájat, amin a busszal keresztülhaladtak, majd megnézte magának újra a falut, és kisvártatva felkiáltott. – Megvan! A szántók! Sőt, gyümölcsfa ültetvényeket sem látok, egyforma, végtelen fasorokkal.
   Amíg a látványt elemezgették, a kutyus szaladgált körülöttük. Majd elunta a dolgot, lecövekelt előttük, és ugatni kezdett, szemében a szokásos türelmetlen kifejezéssel. „Oké, oké. Most már kinézelődtétek magatokat, de nekem az a dolgom, hogy odavezesselek titeket az Ikerfogadóhoz. Különben is lassan besötétedik. Szóval gyerünk!” Azzal nekiiramodott, és vissza-visszanézve próbálta jelezni, hogy indulniuk kell.
   – Kitartó kis idegenvezetőre akadtunk, hallod-e? – nézett nevetve Aaronra Annie. – Azt hiszem, mennünk kell. Ha ilyen mesebeli helyre vezetett minket, akkor nagy baj nem lehet. Egyébként is a végén még ránk esteledik itt a dombtetőn. – Annie-t egy pillanatra ellentmondásos érzések lepték meg, szinte beleborzongott: Gyönyörű hely volt ez, de egy kicsit fura. Mintha megmoccant, életre kelt volna egyik-másik fehér szikla az egyre halványodó fényben, és figyelné őket. „Képzelődőm, biztos a fáradtság teszi” – gondolta, és inkább elindult újra a kutya nyomában...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése