Mottó

Más ismerni az utat, és más járni rajta – mondta Morpheus... De ne csüggedj! Az idő nekünk dolgozik és az univerzum velünk, "ufókkal" van: Avatárokkal, B-kkel, kulturális kreatívokkal, Neókkal, szivárványharcosokkal ... és az angyalokkal :-)!

2017. december 9., szombat

1. fejezet - Annie álma (részlet)

2023. május 23. kedd reggel

A két angyal közrefogta. Maga sem tudta, hogy azért jár lebegve pár centire a földtől, mert az angyalok lágyan felemelték, vagy egyszerűen csak azért, mert maga is olyan könnyű, mintha fénysugárból állna a teste. Talán már angyallá vált ő maga is. Suhantak hegyen-völgyön át, sebesebben a szélnél. Mégsem olyan volt, mintha egy vonaton robogna, amikor a táj csak elmosódott csík. A bokrok, a fák, a virágok, sőt még a madarak is szinte mozdulatlanok voltak; mindet nyugodtan szemügyre vehette, olyan hosszan szemlélhette, ameddig csak akarta. A levelek világoszöld erezete, a katicabogarak fekete pettyei, a vörösbegy nyakán a selymes, rozsdabarna tollpihék, a virágok sárgán világító szirmai egyenként és tisztán kirajzolódtak, mintha csak ott lennének közvetlenül a szeme előtt. Ág reccsent, visszhangja komótosan terjedt a fák között. Vadnyúl emelte fejét a hangra, lassan, mintha a riadalom is lelassult volna, sőt megállt volna térben és időben. Barna nyúlszeme megpihent a lányon. Egybeolvadt a pillantásuk, eggyé váltak.
    „Nyúl lány lettem? Most szaladjak?”
   Puha tappancsa már emelkedett a földről, de a mozdulat félbemaradt… újra suhant együtt az angyalokkal.
   Érezte az izgalomtól kissé nyirkos tenyerében az angyalkezek szorítását. Olyan erős és mégis gyengéd volt ez a kézfogás. Olyan simák és megnyugtatóan melegek ezek az angyalujjak, de mégis olyan furcsák. Lepillantott az angyalkezekre. Valószerűtlenül karcsú, fehér kar és csukló, valószerűtlenül hosszú ujjak… és a testük mintha áttetszően világított volna… Nem mert az arcukba nézni…
   Összemosódott a nyúl, az angyalok, a telihold fényében fürdő, kísérteties, de gyönyörű táj képe Annie szeme előtt. Testének határai feloldódtak a környező világban.
   „Annie vagyok. Ember vagyok.”
   Vöröslő fények kezdtek táncba a horizonton. Pirkadt. Az angyalcsapat tágas völgy fölött lebegett, zöldellő hegyek között, kerekerdő rejtekében. Elágazó folyó szelte háromfelé, hármas dombhát darabolta tovább a völgyet, mint egy hatalmas tortát. Közepében kerek tó tükre csillogott a kelő nap sugaraiban. A karcsú, fehér alakok összekapaszkodott gyűrűje lágyan forgott körbe. Annie óriási kaleidoszkóp közepéből tekintett le a tájra; tükörképük, melynek közepében ő maga függött az angyalok kötelékében, a tó vízében fürdött, majd tovább sokszorozódott a tó körüli épületek üvegfelületein. A tortavölgyben kis falu bújt meg. Színes meseházikók vidám ablakszemei kacsintottak felé a domboldalakból. Búbos kemence ház. Cirmos cica várja az ajtóban.
   „Kiscicám, várva várt kiscicám, hadd vegyelek a karomba! Menjünk be a házba! Tudom, hogy ő is odabent vár.”
   Látta lelki szemeivel a lányt. Milyen ismerős…
   „De hiszen ez én vagyok! Bár a szeme színe… és a haja is…”
   Tükörbe néz, de a fránya tükör megtréfálja. Átfesti a szemét, a haját. Tudta, hogy ő az, de mégsem. A lány a szobában csak nézte és nevetett, nevetett. Kacagása olyan volt, mint a csörgedező patak.
   „Hadd menjek be, és akkor mindenre fény derül!”
   És akkor megnyomta a csengőt. A kiscica elszaladt, a csengő meg csak csengett, csak csengett.
  „Hogyan is lehet a csengőnek ilyen csúnya hangja egy ilyen szép házban?! És miért nem nyitja már ki valaki az ajtót?!

❧ ❧

   Annie furcsa kábulatban ébredt. Bár kelnie kellett, különben elkésik az iskolából, de képtelen volt mozdulni. Kicsusszant a takaró alól, mezítláb odaszaladt az asztalhoz, és lenyomta a vekkert...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése